Tuula Andersson

Olin jo pitkään haaveillut lemmikkihoitolan perustamisesta ja liikeidea oli muhinut yli 10 vuotta. Vuonna 2017 palaset osuivat kohdilleen ja 1.3.2017 Lemmikkihoitola Henikas aloitti toiminnan eteläisellä Kirkkonummella. Aloitin samaan aikaan myös koirahierojan opinnot Amiedussa. Oli aika tehdä haaveista totta: tehdä harrastuksesta työ.

Olen koko ikäni touhunnut koirien kanssa. Lapsuuden kodissani oli suomenpystykorvia ja mummolassa tutuksi tulivat suomenajokoirat. Kun muutin omaan kotiin, kaveriksi tuli belgianpaimenkoira tervueren. Belgianpaimenkoiria minulla on ollut siitä asti. Tällä hetkellä harrastuskoirinani ovat belgianpaimenkoirat groenendael, Kissi, ja malinois, Myy. Kymmenisen vuotta sitten minun luokseni muutti pitkäkarvainen collie, Kira, ja ihastuin rotuun. Vuonna 2016 meille muutti collieneito Ruu. Vuonna 2017 laumaan tuli vielä shetlanninlammaskoira Lara. Omat koirani toimivat tarvittaessa hoitokoirien leikki- tai lenkkikavereina. Joskus käytän omaa koiraani apuna aran tai pidättyväisen koiran rentoutumiseen. Koirien kohtaamiset tapahtuvat aina harkitusti ja valvotusti.

Tykkään tehdä koirieni kanssa kaikenlaista. Nuorempana tuli ahkerasti kilpailtua palveluskoiralajeissa ja koulutustunnuksia kerättiin viestiltä, hausta ja pelastuskoirakokeista. Nyttemmin kisataan vähemmän, mutta touhutaan enemmän. Muutamia kisastartteja on tehty agilityssä ja rally tokossa. Paimennus on laji, joka on vienyt sydämeni ja sitä harrastan aktiivisesti kesäkaudella, talvella harvakseltaan. Toimin satunnaisesti perustottelevaisuus- ja rally-toko-kurssien kouluttajana. Lisäksi toimin koetoimitsijana paimennus- ja rally-tokokokeissa.

Koirien hyvinvointi kiinnostaa minua erityisesti. Olen kouluttautunut sekä koirahierojaksi että Emmi Pet–ultraäänihammashoitajaksi. Teen koirahierontoja ja hampaiden puhdistusta joko meillä tai kotikäynteinä.

Työssäni minulle on tärkeää toimia asiakaslähtöisesti. Asiakas ja hänen lemmikkinsä kohdataan lemmikin yksilöllisten tarpeidensa pohjalta kokonaisvaltaisesti. Luottamuksellinen suhde on tietysti perusedellytys. Palkitsevinta työssäni on, kun lemmikki tulee meille uudelleen, hän tulee iloisella mielellä häntä heiluen.

Oman ammattitaidon jatkuva kehittäminen on tärkeää. Lemmikin hoitajan ammattitaito vaikuttaa ratkaisevasti lemmikin hyvinvointiin ja viihtyvyyteen.

Kurssit ja tutkinnot:
Käyttäytymisen fysiologia, Amiedu: Koiran ja kissan elekieli ja stressi – näiden huomioiminen
hoitotoimenpiteissä sekä muussa elämässä, 2019
Eläinten hyvinvointiseminaari, Amiedu: ”Vauhtia ja vaarallisia tilanteita – urheilukoira potilaana, 2019
Eläinten hyvinvointiseminaari, Amiedu: ”Käyttäytymisen fysiologia”, 2018
Rally-tokon koetoimitsijakurssi, Palveluskoiraliitto, 2018
Koirahieronnan peruskurssi, Amiedu, 2017-2018
Emmipet-ultraäänihammashoitaja, 2017
Arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssi, Palveluskoiraliitto, 2017
Paimennuksen koetoimitsijakurssi, Kennelliitto, 2016
Koetoimitsijakurssi I-osa, Kennelliitto, 2016