Hoitosopimus

Tässä voit antaa tarvittavat tiedot hoitosopimusta varten. Voit täyttää useamman lemmikin tiedot samalle lomakkeelle. Varsinainen hoitosopimus tulostetaan hoitolassa ja sopimus allekirjoitetaan, kun tuot lemmikkisi hoitoon

Lemmikin omistajan/haltijan tiedot

Varahenkilö ja varahenkilön puhelinnumero, joka saa päättää lemmikkiä koskevissa asioissa, jos omistajaa/haltijaa ei tavoiteta

Lemmikin tiedot

Lisää päivämäärä mihin asti rokotukset ovat voimasa
allergiat, sairaudet, lääkitykset yms.

Ohje

Hinta määräytyy aina alkavan päivän mukaan, vaikka toisit koiran vasta illalla tai hakisit aikaisin aamulla, lasketaan se yhdeksi päiväksi.
Päivämäärä ja kellon aika
Päivämäärä ja kellonaika

Ehdot

Löytyvät lomakkeen alapuolelta

Hoitosopimuksen ehdot

 1. Hoitosopimus on laadittu kahtena samanlaisena kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle.
 2. Lemmikkihoitola Henikas (”Hoitola”) vakuuttaa hoitavansa lemmikkiä sopimuksessa määritellyllä tavalla sopimuksessa määritellyn ajan. Lemmikin luovuttaja (”Asiakas”) vakuuttaa, että hänen antamansa lemmikin tiedot ovat oikeat, lemmikillä on asianmukaiset rokotukset voimassa, että lemmikki ei sairasta mitään hänen tiedossaan olevaa tarttuvaa tautia hoitoon tuotaessa ja että hän on lemmikin omistaja tai hänellä on muutoin laillinen oikeus luovuttaa lemmikki hoitoon. Molemmat osapuolet sitoutuvat allekirjoituksellaan noudattamaan tämän sopimuksen ehtoja.
 3. Lemmikin hoitoon sisältyy:
 • kodinomainen hoito
 • ruokinta tässä sopimuksessa määritellyllä tavalla asiakkaan toimittamilla ruoilla
 • koirille 1 Dentasticks-puruluu päivässä ja kissoille eläinkaupan laadukas kissanhiekka
 • ulkoilutus tässä sopimuksessa määritellyllä tavalla
 • ruoka- ja vesikupit, kissoille myös wc-astiat
 • perussiisteys (tassujen huuhtelu ja/tai kevyt harjaus tarvittaessa)
 • oleskelutilojen päivittäinen siivous ja riittävä hygieniataso
 • lääkitys sopimuksen mukaan asiakkaan toimittamilla lääkkeillä lukuunottamatta pistämällä annettavia lääkkeitä
 • erikseen sovitut lisämaksulliset erillisen hinnaston mukaiset palvelut, esim. kynsien leikkuu
 1. Tässä sopimuksessa mainittu hinta/päivä veloitetaan jokaiselta päivältä lemmikin tuomisesta lähtien noutamiseen saakka. Hinta määräytyy aina alkavan päivän mukaan, vaikka toisit koiran vasta illalla tai hakisit aikaisin aamulla, lasketaan se yhdeksi päiväksi. Hoitojakson hinta määräytyy voimassaolevan hinnaston mukaisesti. Hinta sisältää alv:n 24%. Hoitojakso maksetaan hoitolan tilille, kun hoitopaikka on puhelimitse tai sähköpostilla varmistettu. Maksu voidaan suorittaa myös käteisellä, kun koira tuodaan hoitoon. Hinnasto löytyy osoitteesta: www.henikas.fi.
 2. Hoitojakson peruminen tulee aina tehdä kirjallisesti joko tekstiviestillä tai sähköpostitse. Peruminen on maksutonta, kun se tehdään vähintään 7 vuorokautta ennen hoitojakson alkamista. Sen jälkeen peruutuksista veloitetaan 50% hoitojakson hinnasta. Perumatta jätetyistä hoitovarauksista veloitetaan hoitojakson hinta kokonaisuudessaan. Mikäli omistaja hakee lemmikin kesken hoitojakson, laskutetaan koko hoitojakso. Emme peri sesonkilisiä emmekä varausmaksuja.
 3. Mikäli lemmikki sairastuu tai loukkaantuu hoidon aikana, on hoitolalla oikeus viedä lemmikki eläinlääkäriin hoidettavaksi. Mikäli lemmikin tila sallii, yrittää hoitola ensin ottaa yhteyttä asiakkaaseen. Hoitolalla on oikeus veloittaa lääkärinhoidosta ja lääkityksestä aiheutuvat todelliset kulut sekä kohtuulliset kuljetusmaksut.
 4. Hoito sekä mahdolliset muut kustannukset on maksettava viimeistään hoitoon tuotaessa. Hoitolalla ei ole velvollisuutta luovuttaa lemmikkiä, mikäli maksua ei suoriteta. Lemmikki katsotaan jätetyn noutamatta, kunnes maksu on tapahtunut.
 5. Mikäli lemmikkiä ei noudeta sovittuna ajankohtana eikä uutta ajankohtaa ole sovittu, on hoitolalla oikeus toimia lemmikin suhteen kuin kysymyksessä olisi löytöeläimestä. Lemmikki voidaan toimittaa omistajan/haltijan kustannuksella lähimpään löytöeläintaloon 10 vuorokauden kuluttua hoitojakson päättymisestä, jolloin eläinsuojelulain 15 § astuu voimaan. Omistajalta/haltijalta veloitetaan tuolloin jo sovittu hoitojakso, 10 päivän hoitotaksa, löytöeläintalon veloittama taksa ja kohtuulliset kuljetusmaksut.
 6. Mikäli lemmikki sairastuu, vahingoittuu, katoaa tai kuolee hoitolan tuottamuksellisen tai tahallisen toiminnan seurauksena, asiakkaalla on oikeus todellisten välittömien kustannusten suuruiseen korvaukseen. Mikäli koiran luovuttaja on antanut luvan koiran ulkoiluttamiseen vapaana aidatulla piha-alueella ja koira karkaa, hoitola ei vastaa koiran karkaamisesta tai katoamisesta aiheutuvista kustannuksista tai koiran arvosta, jollei hoitolan katsota tuottamuksellaan tai tahallisuudellaan myötävaikuttaneen koiran karkaamiseen.
 7. Jos lemmikki aggressiivisella käyttäytymisellään estää eläinsuojelulain edellyttämän hoidon, voidaan se siirtää/siirrättää omistajan/haltijan kustannuksella lähimpään löytöeläintaloon sovitun hoidon loppuajaksi. Omistajalta/haltijalta veloitetaan jo sovittu hoitojakso, siirto ja löytöeläintalon veloittama taksa.
 8. Eläin luovutetaan ainoastaan henkilölle, joka sopimuksen on allekirjoittanut tai henkilölle, jonka sopimuksen allekirjoittaja on erikseen sopimusta tehtäessä nimennyt.
 9. Asiakas vastaa eläimen hoitolalle tai sen hoidossa oleville muille eläimille aiheuttamista vahingoista, mikäli vahingon ei voida voimassaolevan lainsäädännön mukaan katsoa aiheutuneen hoitolan henkilökunnan tuottamuksesta tai tahallisuudesta.
 10. Muissa asioissa toimitaan voimassa olevan lainsäädännön ja yleisen sopimusoikeuden periaatteiden mukaisesti.